Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa Kari sosom

Pileći bataci sa Kari sosom

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Pomoćnik kuvara
5213200
Pileći bataci sa Kari sosom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Obični pečeni bataci postaće neodoljivo ukusni, kada ih poslužite sa ovim Kari sosom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • kari - 100 g
  • brašno - 150 g
  • maslac - 50 g
  • voda - 50 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • ruzmarin - 2 sveže stabljike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte malo ulja, so, biber, alevu papriku i ruzmarin. Uvaljajte batake i poređajte ih u nauljeni pleh. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne budu gotovi.

Za to vreme istopite maslac i kaseroli i dodajte brašno.

Kada je gotovo, dodajte vodu i promešajte. Nakon toga, dodajte kari i mešajte dok se potpuno ne rastvori.

Začinite sos biberom i posolite ga. Ostavite ga da se malo krčka. U tanjir stavite 2 bataka. Prelijte ih sa malo sosa i poslužite sa grančicom ruzmarina. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: