Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci sa koricom od biljaka i bukovačom

Pileći bataci sa koricom od biljaka i bukovačom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Pileći bataci sa koricom od biljaka i bukovačom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
03/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Pileći bataci, ali u mirisnoj gurmanskoj varijanti sa biljkama - želite da ih probate"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 5 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • ruzmarin - svež
  • himalajska so - po ukusu
  • pesto od bosiljka - 1 kašika
  • sušeni paradajz - 7 - 8 komada
  • žalfija - 10 listića. sveža
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 200g, bukovače
  • peršun - 1 kašičica, suv
  • nana - 1 kašičica, suva
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - za valjanje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte ulje. Dodajte sve suve začine. Dodajte žalfiju i ruzmarin, prethodno isečene, dodajte i pesto od bosiljka. Začinite himalajskom solju po ukusu. Iseckajte čenove belog luka na sitno i dpdajte ih u preostale sastojke.

Očistite pileće batake i stavite ih u posudu za kuvanje. Pokrijte ih vodom i skuvajte dok ne budu polugotovi.

Ocedite batake od bujona, uvaljajte ih u brašno, odstranjujući višak.

Potopite ih u aromatičnu marinadu. Namažite ih sa svih strana i poređajte u posudu za pečenje.

Dodajte šolju bujona koji se dobija pri kuvanju bataka.

Isecite bukovače na odgovarajuće parčiće i zajedo sa sušenim paradajzom (prethodno natopljenim) ih poređajte između bataka.

Ispecite u rerni do 250 stepeni dok ne dobiju hrskavu koricu.

Garnirajte piletinu sa pečurkama sa parčićima limuna i odgovarajućim garnirungom.

Neverovatni aromatični bataci sa koricom od biljaka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: