Način pripreme
U posudu sipajte ulje. Dodajte sve suve začine. Dodajte žalfiju i ruzmarin, prethodno isečene, dodajte i pesto od bosiljka. Začinite himalajskom solju po ukusu. Iseckajte čenove belog luka na sitno i dpdajte ih u preostale sastojke.
Očistite pileće batake i stavite ih u posudu za kuvanje. Pokrijte ih vodom i skuvajte dok ne budu polugotovi.
Ocedite batake od bujona, uvaljajte ih u brašno, odstranjujući višak.
Potopite ih u aromatičnu marinadu. Namažite ih sa svih strana i poređajte u posudu za pečenje.
Dodajte šolju bujona koji se dobija pri kuvanju bataka.
Isecite bukovače na odgovarajuće parčiće i zajedo sa sušenim paradajzom (prethodno natopljenim) ih poređajte između bataka.
Ispecite u rerni do 250 stepeni dok ne dobiju hrskavu koricu.
Garnirajte piletinu sa pečurkama sa parčićima limuna i odgovarajućim garnirungom.
Neverovatni aromatični bataci sa koricom od biljaka!