Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Marinirane masline»Grilovane zelene masline

Grilovane zelene masline

ažurirano:
ZoriZori
Guru
8982915k
Grilovane zelene masline
Fotografije: Zori
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Kada ih vi pripremite, još ukusnije su - pogledajte oprobani recept za mirisne grilovane masline"

Potrebni sastojci

  • zelene masline - 300 g bez koštica
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • sušeni paradajz čeri - 50 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ruzmarin
  • origano
  • bosiljak - po ukusu
  • čili - po želji, grubo zgnječen
* merne jedinice

Način pripreme

Zelene masline očišćene od koštica ocedite od marinade.

Nabodite ih na drvene štapiće za ražnjiće. Stavite ih na ravnu površinu i pritisnite ih nekom težinom da ih spljeskate. Možete koristiti metalni deo za roštilj od teškog metala.

Ispecite ražnjiće od zelenih maslina na roštilju, koji ste premazali uljem. Pritisnite ih nekom težinom dok se peku. Kada je donja strana maslina dobila šare od roštilja, okrenite ražnjiće i ponovo ih pritisnite nekom težinom.

Suvi čeri paradajz prelijte toplom vodom i ostavite ih da stoje oko desetak minuta. Nakon toga ih iscedite dobro rukama.

U posudu ubacite grilovane masline, krupno naseckani beli luk, dodajte suvi čeri paradajz, mediteranske začine po ukusu i maslinovo ulje.

Ako ste ljubitelj ljutog, možete dodati jednu do dve krupno seckane ljute crvene paprike za više pikantnog ukusa.

Poslužite kao prilog ili kao salatu uz piće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: