Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane masline»Konzervisane zelene masline

Konzervisane zelene masline

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64617150
Konzervisane zelene masline1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
"Ko ima sveže masline, treba da zapiše recept - da bi znao kako posle da ih jede sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • masline - 10 g, zelene, sirove
  • sok od limuna - od 5 limunova
  • limun - 1.2 kg
  • so - 2 i 1/2 šolje
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže masline očistimo i operemo. Procepimo nožem i stavljamo u duboku posudu, nakon toga pokrivamo vrelom vodom. Posudu ostavljamo na hladnom mestu i sledećih nekoliko dana menjamo vodu, dodajemo hladnu.

Cilj je da se skloni gorak ukus. Nakon toga vodu ponovo menjamo i masline pomešamo sa limunom, sokom od limuna, solju u ponovo pokrivamo vodom.

Posuda u kojoj stoje treba da bude pokrivena takođe. Nakon 6-7 dana masline vadimo iz salamure i rasporedimo u tegle. Dodajemo im maslinovo ulje i zatvaramo tegle. Nije potrebna sterilizacija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: