Konzervisane zelene masline

03/10/2019
"Ko ima sveže masline, treba da zapiše recept - da bi znao kako posle da ih jede sa zadovoljstvom "
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sveže masline očistimo i operemo. Procepimo nožem i stavljamo u duboku posudu, nakon toga pokrivamo vrelom vodom. Posudu ostavljamo na hladnom mestu i sledećih nekoliko dana menjamo vodu, dodajemo hladnu.

Cilj je da se skloni gorak ukus. Nakon toga vodu ponovo menjamo i masline pomešamo sa limunom, sokom od limuna, solju u ponovo pokrivamo vodom.

Posuda u kojoj stoje treba da bude pokrivena takođe. Nakon 6-7 dana masline vadimo iz salamure i rasporedimo u tegle. Dodajemo im maslinovo ulje i zatvaramo tegle. Nije potrebna sterilizacija.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar