Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeno Povrće»Patlidžan sa paradajzom i sirom

Patlidžan sa paradajzom i sirom

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
1012856944
Patlidžan sa paradajzom i sirom
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 2
13/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Na prvi pogled prosto, ali u suštini prefinjeno i ukusno predjelo od pečenog patlidžana, konbinovanog sa paradajzom i sirom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 500 g, oljušten i sitno isečen
  • paradajz pire - 1 kašika
  • bosiljak
  • sir - 50 g
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na krugove debljine jednog prsta i stavite ih na 10-15 minuta u posudu sa posoljenom vodom. Nakon toga ocedite i osušite.

Poređajte parčiće patlidžana u posudu za pečenje, prethodno namazanu sa nekoliko kapi maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Dok se peče u tiganju sa preostalom masnoćom izdinstajte na kratko beli luk, isečen paradajz, pire, začine i bosiljak. Promešate na slaboj vatri dok se ne zgusnu.

Na kraju se patlidžan preliva gotovom smesom zajedno sa namrvljenim sirom.

Zapeče se još 10-15 minuta dok se ne zarumeni.

Možete da servirate pečeni patlidžan kao predjelo ili kao glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: