Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Amuse bouche (zalogaji)

Amuse bouche (zalogaji)

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Amuse bouche (zalogaji)
Fotografije: Liudmila
1 / 3
24/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Amuse bouche je francuski izraz koji bukvalno znači zabavljati usta. To je malo jelo, predjelo ili pre-predjelo"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1 komad
  • čeri paradajz - 3 komada
  • kozji sir - 50 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • bosiljak - 1/2 kašičice, suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Krastavac operite, osušite i pomoću ljuštilice napravite trakice.

U svaku traku krastavca stavite po grudvicu kozjeg sira, aromatizovanog začinima po izboru, i malo maslinovog ulja, možete koristiti i krem sir.

Svaku traku urolajte i na vrh stavite krišku čeri paradajza, pričvrstite čačkalicom.

I malo istorije.

Amuse bouche je francuski izraz koji se bukvalno prevodi kao „zabava za usta“.

Ovo je malo jelo, predjelo ili pre-predjelo koje se servira pre vašeg glavnog jela.

Obično se jede u jednom ili dva zalogaja i namenjeno je za početak vaše večere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: