Način pripreme
Za ovu salatu od paradajza preporučujemo da koristite ružičasti paradajz po mogućstvu, zbog neponovljivog kvaliteta ukusa.
Oljuštite paradajz nožem za ljuštenje povrća. Isecite na kolutove.
Sir isecite na trouglaste pločice.
U tanjir za salatu poređajte kolutove paradajza jednu ispod druge, stavljajuću između njih pločice sira.
Za umak ispecite patlidžan na roštilju ili gril tiganju. Iseckajte ga na male kocke i stavite u posudicu. Dodajte iseckanu pečenu kapiju, peršun. Začinite solju i maslinovim uljem.
Po želji dodajte nekoliko kapi balsamika. Promešajte. Stavite umak od patlidžana u jednu stranu tanjira, a sa druge stavite isečenu ili iskidanu zelenu salatu i malu posudu za sos sa maslinovom pastom.
Ako želite možete da stavite i nekoliko maslina.
Nek vam je ukusno.