Način pripreme
Patlidžane ispecite, premazane sa malo ulja i, kada su gotovi, oljuštite ih. Ostavite da se ohlade i isecite na velike komade ili kocke.
Koristite marokanski kus-kus, koji je fin i ne treba ga kuvati. Da biste ga pripremili, potrebno je samo da prokuvate vodu sa malo soli i u loncu sa zatvorenim poklopcem držite kus-kus. Posle oko 15 minuta, sklonite poklopac i ne bi trebalo da ostane vode - sve je upijeno. Ako i dalje vidite da kus-kus nije upio svu tečnost, ostavite ga poklopljenog još malo vremena.
Treba sipati malo maslinovog ulja i soli i dobro promešati viljuškom da se sva zrna razdvoje i ne slepe.
Kad je gotovo, pomešati patlidžan sa kus-kusom, seckanim peršunom, izgnječenim belim lukom, kimom u prahu, isceđenim limunom, još maslinovog ulja i soli.
Dobro izmešanu i aromatizovanu kus-kus salatu servirajte na tanjire i ukrasite peršunovim lišćem i kuglicama dva izmrvljena sira pomešana sa aromatičnim biljem.
Delikates!
Veoma ukusna salata od patlidžana, savršena za čašu vina.