Način pripreme
Za testo za tartalete od malina pomešajte brašno sa šećerom u prahu i prstohvatom soli. Isecite maslac na komade i utrljajte prstima dok se ne stvore mrvice.
Dodajte žumance i kašiku mleka i mesite dok ne dobijete glatko testo sa maslacem.
Testom pokrijte 6 kalupa za tartalete, standardna (prečnika 10 cm), tako da se zalepi dobro po dnu i ivicama kalupa.
Možete to uraditi tako ili razviti oklagijom 6 jednakih loptica na krugove većeg prečnika nego kalup i razvlačiti i pritiskati testo direktno u kalupe.
Nakon što završite, izbušite viljuškom kore i stavite u friždier na 20 minuta.
Pecite na 180 stepeni 15 minuta dok kore ne porumene i ne budu gotove.
Uprskos tome što ste ih izbušili viljuškom, ponovo postoji opasnost da se testo podigne u sredini, zato pazite i ako to vidite, probušite u sredini i pašće.
Gotove kore za tartalete ostavite da se ohlade i počnite sa nadevom.
Stavite šećer u blender da se samelje sa korom limete - tako će citrus pustit bolje miris.
Dodajte krem sir, pavlaku, skrob i jaja i lepo promešajte. Na kraju stavite 5-6 velikh malina, izgnječenih. Po želji možete procediti da se odvoje semenke.
Stavite dobijenu smesu na tihu vatru ili paru i kuvajte 5 minuta.
Hidrirajte listove želatina u hladnoj vodi, ocedite i stavite u krem, dobro promešajte. Pre toga se uverite da temepratura ne prelazi 80 stepeni.
Ostavite krem da se ohladi i napunite voćne tartalete.
Odozgo poređajte sveže maline i servirjate ili ostavite da se ohladi 2-3 sata.
Ukoliko su maline koje koristite kiseline, možete ih posuti šećerom u prahu ili slatko od malina da koristite.
Prijatno!