Način pripreme
/undefined Za pripremu kore:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pleh prečnika 20 cm namažite masnoćom i pokrijte papirom za pečenje. U veliku posudu dodajte jaja i šećer. Mutite 10 minuta dok ne dobijete gustu smesu.
Postepeno dodajte pistaći sa brašnom i otopljenim maslacem i nastavite da mutite. Sipajte testo u pleh i ostavite u rerni oko 15-17 minuta dok ne porumeni.
Izvadite iz rerne i ostavite u plehu da se ohladi oko 5 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
Za sos od malina:
Pripremite sos od malina tako da ima vremena da se ohladi pre nego što napravite mus od malina.
U manju šerpu stavite maline, šećer i sok od limuna na srednju vatru do ključanja i kuvajte još 5 minuta. Sklonite šerpu sa vatre i procedite tečnost da uklonite semenke. Ostavite da se ohladi dok pripremate želatin.
Rastvorite želatin u 2 kašike vode i ostavite da nabubri 5-10 minuta. Dodajte nabubreli želatin u topli sos od malina i mešajte dok se ne rastvori. Ostavite smesu da se ohladi na sobnu temperaturu.
Za sloj sa pistaćima i belom čokoladom:
Stavite čokoladu i pavlaku u malu posudu otpornu na toplotu i otopite je na pari. Kada se čokolada otopi sklonite sa vatre i dodajte mleveni pistaći.
U obruč za tortu prečnika 20 cm stavite koru sa pistaćijem, premažite smesom od bele čokolade i pistaćija i ostavite u frižideru da se stegne.
Za mus od maline:
Umutite ohlađenu pavlaku, dodajte ohlađeni sos od malina i mutite dok ne postane homogeno. Umućenu smesu prelijte preko torte i ostavite u frižideru 30 minuta.
Za mus od manga:
Mango oljuštite i isecite na komade, umutite blenderom dok ne postane pire, dodajte šećer i umutite dok ne postane homogena smesa.
Rastvorite želatin u 2 kašike vode i ostavite da nabubri 5-10 minuta.
Stavite na tihu vatru dok ne postane tečan, a zatim dodajte u pire od manga. Umutite ohlađenu pavlaku i dodajte je smesu od manga, mutite dok ne postane homogena smesa i prelijte preko torte. Ostavite u frižideru 4 sata ili preko noći.
Za žele od jagode:
Stavite jagode i šećer u šerpu na srednju vatru dok ne provri i kuvajte još 2 minuta. Uklonite sa vatre i procedite kroz cediljku. Rastvorite želatin u kašičici vode i ostavite da nabubri 5 minuta. Dodajte želatin u toplu tečnost od jagode i dobro promešajte.
Ostavite smesu da se ohladi i prelijte je preko torte. Ostavite tortu u frižideru još 2-3 sata pre serviranja.
Takođe naučite kako da napravite krokan za torte, kako da napravite figure za torte ili pročitajte naše savete za savršeno ukrašavanje torte.