Način pripreme
Trešnje isečemo na pola i očistimo od koštica. Posipamo šećerom i prelivamo vodom. Kuvamo 8-10 minuta.
Dodajemo osvene pahuljice i kuvamo još 5 minuta na tihoj vatri. Smesu neprestano mešamo dok se ne zgusne.
Posudu skidamo sa vatre i u trešnje dodajemo sitno iseckane pistaće. Nadev mešamo i ostavljamo da se ohladi.
Uzimamo jednu koru i namažemo rastopljenim masalcem. Odozgo stavljamo drugu koru i takođe namažemo maslacem. U jedan uži kraj kore sipamo četvrtinu nadeva, rasporedimo i uvijamo u čvrst rolat.
Tako oblikujemo preostali kravlji maslac i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Topao voćni kolač posipamo šećerom u prahu.
Ostavljamo da se ohladi potpuno i sečemo na 16-20 malih pitica.