Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Hrskave pitice sa trešnjama i ovsenim pahuljicama

Hrskave pitice sa trešnjama i ovsenim pahuljicama

Iliana BalkanskaIliana Balkanska
Početnik
163634
Hrskave pitice sa trešnjama i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Iliana Balkanska
1 / 2
18/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Toliko atomatične, toliko ukusne, iako nismo hteli, pojeli smo ceo pleh, ali smo sačuvali recept za vas"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 komada, fine razvučene
  • kravlji maslac - 60 g, rastopljen
  • za nadev
  • trešnje - 500 g
  • šećer - 100 g
  • voda - 100 ml
  • ovsene pahuljice - 40 g
  • pistaći - 30 g, isečeni sitno
  • esencija badema - 1/4 ampule (po želji)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje isečemo na pola i očistimo od koštica. Posipamo šećerom i prelivamo vodom. Kuvamo 8-10 minuta.

Dodajemo osvene pahuljice i kuvamo još 5 minuta na tihoj vatri. Smesu neprestano mešamo dok se ne zgusne.

Posudu skidamo sa vatre i u trešnje dodajemo sitno iseckane pistaće. Nadev mešamo i ostavljamo da se ohladi.

Uzimamo jednu koru i namažemo rastopljenim masalcem. Odozgo stavljamo drugu koru i takođe namažemo maslacem. U jedan uži kraj kore sipamo četvrtinu nadeva, rasporedimo i uvijamo u čvrst rolat.

Tako oblikujemo preostali kravlji maslac i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Topao voćni kolač posipamo šećerom u prahu.

Ostavljamo da se ohladi potpuno i sečemo na 16-20 malih pitica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: