Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od vrata na roštilju

Šnicle od vrata na roštilju

CharodeikataCharodeikata
Početnik
4210923
Šnicle od vrata na roštilju
Fotografije: Charodeikata
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Kakav biste vi prilog odabrali za ove šnicle od vrata na roštilju?"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada od vrata
  • paprika - 4 - 5 komada, crvena i zelena
  • beli luk - 3 - 4 velika čena
  • crni luk - 3 glavice
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • ulje - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte crni i beli luk na kolutove. Očistite, operite i osušite svinjske šnicle. Začinite ih biberom i posolite.

Poređajte ih u posudu, koja se može zatvoriti poklopcem. Između šnicli porešajte kolutove crnog i belog luka. Pospite uljem i stavite poklopac na posudu.

Ostavite šnicle da se mariniraju najmanje 120 minuta, a najbolje preko noći.

Uključite roštilj i prvo na njemu ispecite luk i beli luk. Prek njih stavite sočne šnicle. Dodajte i paprike.

Gotove šnicle od vrata ubacite u posudu sa poklopcem zajedno sa povrćem. Ostavite ih da odmore oko 15 minuta pre posluženja.

Pripremite prilog po izboru i poslužite šnicle od vrata na roštilju sa čašom hladnog piva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: