Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle od bataka na roštilju

Pileće šnicle od bataka na roštilju

Pileće šnicle od bataka na roštilju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Brze šnicle na roštilju za pregladnele goste"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 velika
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • soja sos - 4 kašike
  • senf - 1 kašičica
  • med - 1 kašičica
  • čubar
  • biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se odvoje od kostiju i iseku na šnicle. Ako želite možete da ih blago istucate.

Pomešate u posudi ulje, soja sos, senf, med, biber i alevu papriku. So se ne stavlja, jer je soja sos slan.

Namažete meso i ostavite na hladnom 20-30 minuta. Zagreva se roštilj i peče se sa obe strane dok ne bude gotovo - po 7-8 minuta.

Servira se sa zelenom salatom ili krompirićima! Servirajte i sa kriškama limuna!

Pileće šnicle od bataka na roštilju su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: