Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeća rebra sa koprivom i pirinčom u rerni

Jagnjeća rebra sa koprivom i pirinčom u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Jagnjeća rebra sa koprivom i pirinčom u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
135 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Izberite rebra a više mesa, kako bi imali šta drugo da pojedete osim pirinča"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 600 g (sa više mesa na njima)
  • pirinač - 400 g
  • luk - 1 glavica (ili 4 - 5 mladih strukova)
  • kopriva - 70 g
  • nana - 20 g sveža
  • peršun - 10 g
  • biber - 5 zrna za bujon
  • biber - 3 prstohvata, mleveni
  • začin za povrće - 2 kašike, Vegeta
  • čubar - 3 prstohvata, izmrvljen
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • ulje - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi bila sočna, odaberite rebra od mladog jagnjeta sa više mesa i masnoće po njima.

Kuvajte ih sat i po na umerenoj vatri u slanoj vodi sa biberom u zrnu.

Kuvajte koprivu u ključaloj vodi 1-2 minuta, a zatim je iseckajte koristeći samo lišće i vrhove.

Iseckajte luk i pržite ga na ulju dok ne omekša. Stavite koprivu, a posle minut iseckanu nanu i peršun.

Dodajte so, biber, čubar, začin i na kraju pirinač - prethodno opran od skroba.

Mešajte dva minuta da se sve uprži i postane kristalno.

Procedite bujon i izmerite količinu u proporciji koja odgovara sorti pirinča koji koristite (pogledajte uputstvo na pakovanju).

U tiganj sipajte zelenilo sa pirinčem, stavite jagnjeća rebra cela ili ih isecite na komade i sipajte bujon. Odozgo pospite samo meso sa malo aleve paprike.

Jagnjetinu pecite na 200 stepeni dok ne upije tečnost i lepo porumeni.

Prijatno!

Jagnjeća rebra sa koprivom i pirinčem u rerni su spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: