Način pripreme
Da bi bila sočna, odaberite rebra od mladog jagnjeta sa više mesa i masnoće po njima.
Kuvajte ih sat i po na umerenoj vatri u slanoj vodi sa biberom u zrnu.
Kuvajte koprivu u ključaloj vodi 1-2 minuta, a zatim je iseckajte koristeći samo lišće i vrhove.
Iseckajte luk i pržite ga na ulju dok ne omekša. Stavite koprivu, a posle minut iseckanu nanu i peršun.
Dodajte so, biber, čubar, začin i na kraju pirinač - prethodno opran od skroba.
Mešajte dva minuta da se sve uprži i postane kristalno.
Procedite bujon i izmerite količinu u proporciji koja odgovara sorti pirinča koji koristite (pogledajte uputstvo na pakovanju).
U tiganj sipajte zelenilo sa pirinčem, stavite jagnjeća rebra cela ili ih isecite na komade i sipajte bujon. Odozgo pospite samo meso sa malo aleve paprike.
Jagnjetinu pecite na 200 stepeni dok ne upije tečnost i lepo porumeni.
Prijatno!
Jagnjeća rebra sa koprivom i pirinčem u rerni su spremna.