Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava sa mlekom

Baklava sa mlekom

Baklava sa mlekom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Baklava je desert za prave ljubitelje slatkih iskušenja, a šta ćete reći za preliv od svežeg mleka - probajte, da shvatite koja vam varijanta više odgovara"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • pistaći - 300 g (može i sa orasima)
  • sveže mleko - 3 šolje
  • šećer - 3 šolje
  • ulje - za premazivanje kora
  • kakao - za posipanje
  • čokolada - gorka
* merne jedinice

Način pripreme

Podmažite tepsiju i počnite da ređate kore, podmazujući svaku koru uljem.

Nakon što stavite otprilike polovinu kora, lepo sve pospite orasima ili pistaćima tako da pokrije čitav pleh.

Zatim nastavite sa korama dok ih ne potrošite.

Pecite tursku baklavu dok ne bude gotova.

Za sirup dodajte 3 šolje svežeg mleka sa 3 šolje šećera i mešajte dok se šećer ne otopi.

Kada je baklava gotova, prelijte je mlekom sa šećerom, narendajte gorku čokoladu i pospite kakaom i kikirikijem.

Stavite baklavu sa mlekom u frižider na 2 sata.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: