Način pripreme
U šerpu staviti čokoladu za kuvanje koju ste polomili na kockice, umešati ulje te otopiti na pari.
Udubljenja u kalupu za praline premazivati čokoladnom smesom pomoću silokonske četkice i ostaviti u frižider da se stegne.
Postupak premazivanja čokoladnom smesom ponoviti još dva puta i ostaviti kalup da odstoji u frižideru dok pripremate smesu za punjenje.
U šerpu staviti šećer, dodati iseckan margarin, staviti na vatru i mešati dok se šećer i margarin ne sjedine.
U pripremljenu smesu dodati sok od ceđene pomorandže i izmešati te skloniti sa vatre.
Postepeno dodavati mleko u prahu i mešati ručnom žicom za mućenje, kako bi se svi sastojci sjedinili.
Dobijenu smesu rasporediti preko čokolade u kalupu, a zatim naneti čokoladnu smesu koja je preostala od premazivanja kalupa tako da popuni praznine u kalupu.
Kalup sa pralinama ostaviti u frižider.
Kada se stegnu, praline sa mlekom u prahu izručiti iz kalupa, servirati i poslužiti.
Savet: Šećer u prahu meriti čašom od jogurta (od 180 g). Prijatno!