Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Mlečna salata»Raita sa leblebijama

Raita sa leblebijama

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Raita sa leblebijama
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Za danas predlažemo brzo putovanje do Indije"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 400 g
  • ljubičasti luk - 1 glavica, veća
  • beli luk - 2 čena
  • čeri paradajz - 300 g
  • leblebije - 400 g, kuvane
  • jogurt - 300 ml, gusti
  • limunov sok - 2 kašike
  • kumin mleveni - 1 kašičica
  • so
  • biber - sveže mleveni
  • menta - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Krastavac preseći po dužini, kašičicom očistiti od semena i iseći na polumesece. Luk i beli luk iseći sitno.

Čeri paradajz iseći na polovine ili četvrtine ako je krupniji. Mentu sitno naseckati.

Pomešati krastavce i luk, posoliti i ostaviti sa strane oko 15 minuta. Ocediti tečnost koju je otpustilo povrće.

Pomešati naseckani beli luk sa limunovim sokom i ostaviti 10 minuta.

Pomešati jogurt sa nasečenom mentom, kuminom i biberom.

U začinjeni jogurt dodati beli luk sa limunom, krastavac sa lukom, oceđene leblebije i nasečeni paradajz.

Raitu sa leblebijama lagano promešati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: