Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Paprikaš sa leblebijama i spanaćem

Paprikaš sa leblebijama i spanaćem

Paprikaš sa leblebijama i spanaćem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Prolećni paprikaš za sve koji drže do zdrave ishrane"

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 kg
  • leblebije - 200 - 300 g (natopljene prethodno veče)
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kečap - 1 kašika
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • kumin - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i isecite spanać.

U ekspres loncu zapržite luk koji ste isekli na sitno. Dodajte beli luk i šargarepu. Stavite leblebije, a nakon minut - i spanać.

Kada spanać smanji svoj obim, dodajte alevu papriku, kečap i zapržite. Stavite skrob.

Promešajte i nalijte vodu toliko da prekrije.

Dodajte začine i zatvorite lonac.

Kuvajte 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: