Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Mariniran luk sa svežom majčinom dušicom

Mariniran luk sa svežom majčinom dušicom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Mariniran luk sa svežom majčinom dušicom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Svako jelo je mnogo ukusnije sa njim, tako da vam širokog srca dajemo recept za mariniran luk"

Potrebni sastojci

  • žuti luk - 2 glavice
  • crveni luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 glavica, velika
  • majčina dušica - 5 - 6 strukova
  • biber
  • piment - 3 zrnca
  • lovorov list - 2 komada
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 i 1/2 kašika
  • sirće - 300 ml
  • voda - 350 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Od date količine izađu tri teglice kao na slici.

Isecite luk na krupne parčiće, u ovom slučaju moj je isečen na četvrtine. Stavite malo u ceidljku i pustite vrelu vodu preko njega. Na taj način nestaje neprijatan miris.

Držite pod vrućom tekućom vodom ne više od 1-2 minuta. Posle ga poređajte u tegle, stavljajući i struk majčine dušice.

Pravite marinadu, ostavite da vri malo i prelijte tegle.

Marinadu možete da promenite prema vašem ukusu.

Ako zatvorite tegle ujutru i okrenete ih na jedan sat, uveče je mariniran luk spreman za konzumaciju.

Mariniran luk sa svežom majčinom dušicom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: