Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Gaspačo»Gaspačo od šargarepe

Gaspačo od šargarepe

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Gaspačo od šargarepe
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Gaspačo od šargarepe se poslužuje hladan sa malo maslinovog ulja i semenkama susama. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 270 g
  • paradajz - 2 komada, 250 g
  • beli luk - 25 g za salatu
  • paprika - 60 g zelena
  • maslinovo ulje - 50 ml + za posipanje
  • sok od limuna - 30 ml ili po ukusu
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • đumbir - oljušten koren od 2 cm
  • susamovo ulje - 1 kašika
  • susam - za posipanje
  • led - 250 g izmrvljen
  • voda - za razblaživanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Gaspačo je hladna letnja supa napravljena uglavnom od sirovog povrća, ali postoje i opcije sa dodatkom voća.

Ovaj gaspačo od šargarepe je zanimljiv, ne samo zato što sadrži šargarepu, već i zbog isprepletanih laganih egzotičnih nota koje menjaju tradicionalni ukus i španski kolorit.

Možda će vas zanimati da znate da se gaspačo služi ne samo kao supa, već i kao piće, ponekad u čaši.

Za gaspačo od šargarepe biće vam potreban uređaj poput nutri bulita ili onaj koji zaista može da samelje tvrdo povrće i učini ga savršeno glatkim i nežnim.

Šargarepa se oljušti, očisti i narenda kako bi se olakšalo mlevenje. Paradajz, papriku, đumbir i luk iseckajte i sve stavite u posudu aparata.

Dodajte sastojke za ukus - sok od limuna i so, kao i maslinovo ulje i susamovo ulje.

Led se usitni i takođe se dodaje u bokal.

Meljite sve oko 4 minuta ili dok gaspačo ne postane savršeno gladak.

Ako je potrebno, razblažite sa malo vode, posebno ako je gaspačo namenjen za piće.

Servirajte hladno uz prskanje maslinovog ulja i susama da biste nagovestili naglasak blagog egzotičnog ukusa.

Neverovatno sveže i vrlo ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: