Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Gaspačo»Gaspačo od jabuke

Gaspačo od jabuke

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
4381592k
Gaspačo od jabuke
Fotografije: Juliya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Gaspačo od jabuke - osvežavajući, ukusan i sa mirisom leta!"

Potrebni sastojci

  • bademi - 1/2 šolje
  • jabuke - 2 komada
  • hleb - 2 kriške
  • jabukovo sirće - 3 kašike
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • voda - oko 1 šolja
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite sirove bademe za ovaj neobični gaspačo oko 1 sat, oljuštite ih i stavite u blender.

Zelene jabuke oljuštite, isecite na kockice i dodajte bademima.

Dodajte kriške hleba bez korice, beli luk, sirće i vodu.

Sve izgnječite dok se ne dobije homogena smesa.

Dodajte još vode ako je potrebno i ponovo promešajte.

Gaspačo od jabuke sipajte u tanjire i hladnu supu poprskajte maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: