Način pripreme
Gaspačo je hladna letnja supa napravljena uglavnom od sirovog povrća, ali postoje i opcije sa dodatkom voća.
Ovaj gaspačo od šargarepe je zanimljiv, ne samo zato što sadrži šargarepu, već i zbog isprepletanih laganih egzotičnih nota koje menjaju tradicionalni ukus i španski kolorit.
Možda će vas zanimati da znate da se gaspačo služi ne samo kao supa, već i kao piće, ponekad u čaši.
Za gaspačo od šargarepe biće vam potreban uređaj poput nutri bulita ili onaj koji zaista može da samelje tvrdo povrće i učini ga savršeno glatkim i nežnim.
Šargarepa se oljušti, očisti i narenda kako bi se olakšalo mlevenje. Paradajz, papriku, đumbir i luk iseckajte i sve stavite u posudu aparata.
Dodajte sastojke za ukus - sok od limuna i so, kao i maslinovo ulje i susamovo ulje.
Led se usitni i takođe se dodaje u bokal.
Meljite sve oko 4 minuta ili dok gaspačo ne postane savršeno gladak.
Ako je potrebno, razblažite sa malo vode, posebno ako je gaspačo namenjen za piće.
Servirajte hladno uz prskanje maslinovog ulja i susama da biste nagovestili naglasak blagog egzotičnog ukusa.
Neverovatno sveže i vrlo ukusno!