Način pripreme
Odlična vegetarijanska pica za celu porodicu - sveža, lagana, omiljena!
U posudi aktivirajte kvasac u toploj vodi. Dodajte šećer. Ostavite 10 minuta na toplom mestu da se aktivira i stvori penu na površini. Prosejte brašno, dodajte so i već aktivirani kvasac.
Umesite lepljivo i elastično testo za picu. Prebacite ga u prethodno nauljenu posudu. Pokrijte krpom i ostavite da udvostruči zapreminu.
Beli luk i crni luk sitno iseckajte, stavite u tiganj sa zagrejanim uljem. Dinstajte i dodajte prethodno očišćeni i seckani spanać. Dobro promešajte, začinite biberom i solju.
Pospite brašnom radnu površinu i na njoj razvaljajte testo. Stavite u podmazan pleh za picu, koji ste unapred posuli brašnom. Kada razvaljate testo, pospite ga dinstanim spanaćem.
Narendajte kačkavalj na mirisnu picu, pospite parmezanom. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Zelenu picu sa spanaćem možete poslužiti uz salatu po izboru.