Način pripreme
Kvasac, polovina tople vode i šećer se mešaju dok se kvasac ne rastvori. Ostavlja se da naraste sa strane otprilike 15 minuta ili dok ne počne da liči na krem i ne bude gotovo.
Prosejano brašno i so se stavljaju u posudu gde se pravi udubljenje u sredini i sipaju se krajevi od kvasca, ostala voda i svi drugi sastojci iz recepta za testo za picu.
Meša se drvenom kašikom dok se celo brašno ne upije. Posipa se radna površina brašnom i mesi se 8-10 minuta. Kada testo postane tvrdo i prestane da se lepi, udara se o radnu površinu nekoliko puta.
Testo treba da bude glatko i elastično, a ispod njegove površine moraju da se vide vazdušni mehurići i da vraća oblik ako se pritisne dlanom.
Umešeno testo se stavlja u posudu nauljenu biljnim uljem i pokriva se krpom. Ostavlja se da naraste sa strane dok ne pokrije dno tepsije.
Da bi se oblikovala pica, testo se stavlja u tepsiju za picu i prstima se pritiska i raspoređuje, dok ne pokrije dno tepsije.
Ostavlja se da odstoji 10 minuta pre nego što se doda nadev. Da biste napravili Kalcone pica se oblikuje u krug. Nadev se rasprostire samo je jednu polovinu kruga tako što se ostavlja prazan prostor po rubu od 2.5 cm. Nadev se pokriva drugom polovinom i pritišću se krajevi prstima kako bi se zatvorilo.
Srećno sa ukusnim italijanskim specijalitetima koje ćete napraviti sa ovim originalnim testom za picu.