Torta Vulkan

Radka SlavovaRadka Slavova
Pomoćnik kuvara
3639910
Torta Vulkan
Fotografije: Radka Slavova
1 / 2
30/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Jedva čekamo da pripremimo ovo vulkansko iskušenje, a vi?"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • kakao - 25 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • brašno - 2 šolje
  • Za krem
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • želatin - 15 g
  • pavlaka za kuvanje - 400 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • čokolade - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Kora se priprema tako što se umute jaja sa šećerom. U njih se dodaju prethodno pomešani i pomešani brašno, kakao, prašak za pecivo i vanila.

Dobro umućeni se sipaju u kalup za tortu. Peče se u zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 30-40 minuta.

Kada se kakao kora ohadi, seče se na 3 dela.

Krem se priprema tako što se umuti kiselo mleko sa šećerom, želatinom natopljenim u toploj vodi, posle pavlakom.

Prva kora se stavlja u prsten. A druga se seče pomoću tanjira tako da se formira krug manjeg prečnika, a ostali deo koji je kao obruč se stavlja na prvu koru.

U prazno mesto se stavlja mlečni krem.

Treća kora se seče na 12 jednakih delova. Formirani trouglovi se stavljaju ispravljeni kraj zidova prstena.

Stavlja se treća kora /ona je malo više od sredine/ na krem i odozgo se stavlja još krem. Trouglovi koji su kraj zidova prstena lagano se pritisnu da bi se oblikovala drugačija čokoladna torta kao vulkan.

Odozgo se ukrašava čokoladom - po želji.

Naša torta Vulkan se ostavlja na nekoliko sati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: