Način pripreme
Kora se priprema tako što se umute jaja sa šećerom. U njih se dodaju prethodno pomešani i pomešani brašno, kakao, prašak za pecivo i vanila.
Dobro umućeni se sipaju u kalup za tortu. Peče se u zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 30-40 minuta.
Kada se kakao kora ohadi, seče se na 3 dela.
Krem se priprema tako što se umuti kiselo mleko sa šećerom, želatinom natopljenim u toploj vodi, posle pavlakom.
Prva kora se stavlja u prsten. A druga se seče pomoću tanjira tako da se formira krug manjeg prečnika, a ostali deo koji je kao obruč se stavlja na prvu koru.
U prazno mesto se stavlja mlečni krem.
Treća kora se seče na 12 jednakih delova. Formirani trouglovi se stavljaju ispravljeni kraj zidova prstena.
Stavlja se treća kora /ona je malo više od sredine/ na krem i odozgo se stavlja još krem. Trouglovi koji su kraj zidova prstena lagano se pritisnu da bi se oblikovala drugačija čokoladna torta kao vulkan.
Odozgo se ukrašava čokoladom - po želji.
Naša torta Vulkan se ostavlja na nekoliko sati u frižideru.