Krompir vulkani

Korisnik#244021Korisnik#244021
Pomoćnik kuvara
405
1
861
17
29/12/2019
"Oduševite goste ovim divnim predjelom "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano212
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 kom.
  • čedar sir - 200 g
  • krompir - 3 kom. (baš velika i duguljasta ili 6 manjih)
  • peršun
  • slanina - 6 lenti
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, prepoloviti, pa alatkom izdubiti tako da postoji šupljina na obe strane.

Poređati u pleh obložen pek papirom. Oko svakog izdubljenog krompira obmotati lentu slanine.

Peći 45 minuta na 200 stepeni C.

Čedar sir narendati i rasporediti na dno svakog krompira (unutar). U svaki krompir (preko čedar sira) razbiti po jedno jaje.

Sitno naseckati peršun i posuti po krompiru. Posoliti i pobiberiti.

Opet peći 6-12 minuta na 200 stepeni C, zavisi koliko želite da Vam se jaja ispeku.

Služiti toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar