Način pripreme
1. Dve vrste brašna se proseju u posudu i pomešaju sa solju. U sredini se pravi udubljenje i u njega se sipa blago zagrejano sveže mleko, šećer i kvasac. Promeša se.
Kod suvog instant kvasca nije potrebno da čekate da naraste, to uradite samo ako koristite sveži kvasac.
2. U udubljenje se stavljaju dve vrste pavlake, blago umućena jaja i ulje. U nekim receptima se dodaje više masnoće, ali u ovom slučaju nije neophodno, jer su pavlake dosta masne.
3. Počinje da se se meša drvenom varjačom dok se ne dobije homogena smesa, gušća od smese za palačinke. Treba da je rastegljiva i glatka.
Ako ima preveliki otpor pri mešanju, sipajte još tečnosti - mleko ili pavlaku. Ako vam se učini da je retka dodajte malo brašna - od helje ili belo pšenično.
4. Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite retko testo za palačinke da udvostruči svoj obim oko 30-40 minuta.
5. Namažite tiganj sa nelepljivim dnom i zagrejte ga na umerenoj vatri. Stavite smesu i kašikom oblikujte palačinku u oblik bljine. Pecite dok ne bude zlatasta sa obe strane.
6. Servirajte ukusne ruske palačinke sa pavlakom sa slatkim ili slanim nadevom po vašem izboru.
Prijatno!