Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Ruske palačinke sa pavlakom

Ruske palačinke sa pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ruske palačinke sa pavlakom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
20
"Slatke ili slane - izbor je vaš. Prijatn uz ove ruske palačinke sa pavlakom"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • pavlaka za kuvanje - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja, izvršita (belo)
  • brašno od heljde - 1 šolja, izvršita
  • kvasac - 10 g, suvi
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - ili ulje za mazanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

1. Dve vrste brašna se proseju u posudu i pomešaju sa solju. U sredini se pravi udubljenje i u njega se sipa blago zagrejano sveže mleko, šećer i kvasac. Promeša se.

Kod suvog instant kvasca nije potrebno da čekate da naraste, to uradite samo ako koristite sveži kvasac.

2. U udubljenje se stavljaju dve vrste pavlake, blago umućena jaja i ulje. U nekim receptima se dodaje više masnoće, ali u ovom slučaju nije neophodno, jer su pavlake dosta masne.

3. Počinje da se se meša drvenom varjačom dok se ne dobije homogena smesa, gušća od smese za palačinke. Treba da je rastegljiva i glatka.

Ako ima preveliki otpor pri mešanju, sipajte još tečnosti - mleko ili pavlaku. Ako vam se učini da je retka dodajte malo brašna - od helje ili belo pšenično.

4. Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite retko testo za palačinke da udvostruči svoj obim oko 30-40 minuta.

5. Namažite tiganj sa nelepljivim dnom i zagrejte ga na umerenoj vatri. Stavite smesu i kašikom oblikujte palačinku u oblik bljine. Pecite dok ne bude zlatasta sa obe strane.

6. Servirajte ukusne ruske palačinke sa pavlakom sa slatkim ili slanim nadevom po vašem izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: