Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Vegan keto čokoladna panakota

Vegan keto čokoladna panakota

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Vegan keto čokoladna panakota
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Danas ćemo sve vegane obradovati unikatnim receptom za čokoladnu panakotu. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • kokosovo mleko - 400 g
  • voda - 100 ml
  • kakao pasta - 100 g, masa
  • eritritol - 50 g
  • agar agar - 1 i 1/2 kašičice
  • eterično ulje mente - 2 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Blendajte kokosovo mleko u vodi, eteričnom ulju i eritritolu dok se ne dobije homogena smesa.

Sipajte kokosov krem u kaserolu na ringlu i uključite na jaku temperaturu.

Kada se zagreje, dodajte kakao pastu i mešajte dok se ne istopi.

Dodajte agar-agar i nemojte prestajati sa mešanjem otprilike 10-12 minuta.

Skinite čokoladni krem sa ringle i sipajte u staklene posudice - u ovom slučaju 4 komada.

Kada se panakota ohladi, posudice se stavljaju u frižider kako bi se krem dobro stegnuo.

Pre serviranja čokoladnu panakotu okrenite u tanjiriće. Ovo se najlakše radi tako što stavite posudice u posudu sa vrućom vodom na minutu i nakon toga okrenete.

Prijatno sa ovom unikatnom vegan keto čokoladnom panakotom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: