Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota s kakaom

Panakota s kakaom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102673k264
Panakota s kakaom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
30/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ako znate da za desert imate panakotu s kakaom, hoćete li preskočiti ostala jela?"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 ml, punomasna
  • šećer - 150 g, kristal
  • kakao - 2 kašike, prirodni
  • sveže mleko - 150 ml
  • vanila - 1 kapsula
  • želatin - 1 kesica, u kristalima
  • voda - 3 kašike, hladna
* merne jedinice

Način pripreme

Želatin se stavi u posudu, prelije se hladnom vodom, promeša se i ostavi sa strane da upije vodu i da nabubri.

U šerpu se stavi pavlaka, šećer i prosejan kakao. Smesa se stavi na ringlu na srednju temperaturu, dok se s vremena na vreme meša. U tankom mlazu s dodaje sveže mleko. Krem treba da je gladak i ujednačene konzistencije.

Ako želimo, možemo da stavimo u njega nekoliko štanglica čokolade. Kad provri posuda se sklanja s ringle. Nabubreli želatin se istopi na vodenoj pari i dodaje se u kakao krem,

Na kraju se panakota aromatizuje jednom kapsulom vanile. Smesa se raspodeli u kalupe podmazane masnoćom (za lakše odvajanje panakote od čaša pri serviranju).

Kalupi se stave u frižider na oko 6 sati dok se panakota ne stegne. Desert se servira okrenut na tanjir i garniran sa slatkom, narendanom čokoladom ili nečim drugim po sopstvenom ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: