Panakota s kakaom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Panakota s kakaom
Fotografije: Albena Asenova
30/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Ako znate da za desert imate panakotu s kakaom, hoćete li preskočiti ostala jela?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Želatin se stavi u posudu, prelije se hladnom vodom, promeša se i ostavi sa strane da upije vodu i da nabubri.

U šerpu se stavi pavlaka, šećer i prosejan kakao. Smesa se stavi na ringlu na srednju temperaturu, dok se s vremena na vreme meša. U tankom mlazu s dodaje sveže mleko. Krem treba da je gladak i ujednačene konzistencije.

Ako želimo, možemo da stavimo u njega nekoliko štanglica čokolade. Kad provri posuda se sklanja s ringle. Nabubreli želatin se istopi na vodenoj pari i dodaje se u kakao krem,

Na kraju se panakota aromatizuje jednom kapsulom vanile. Smesa se raspodeli u kalupe podmazane masnoćom (za lakše odvajanje panakote od čaša pri serviranju).

Kalupi se stave u frižider na oko 6 sati dok se panakota ne stegne. Desert se servira okrenut na tanjir i garniran sa slatkom, narendanom čokoladom ili nečim drugim po sopstvenom ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: