Način pripreme
Fine ovsene pahuljice potopite u velikom bokalu ili nekoj drugoj dubokoj posudi u navedenoj količini hladne vode i ostavite ih da nabubre oko 15 minuta.
Zatim ih sameljite pasatorom ili u blenderu, a tečnost procedite kroz veliku cediljku (finu), tako da se ovsene mekinje odvoje i da dobijete fino i nežno domaće ovseno mleko.
Domaćem biljnom mleku po ukusu dodajte kakao u prahu (ili brašno rogača) i smeđi kristalni šećer.
Ponovo sameljite da se šećer istopi i da kakao nije u grudvicama, već da ravnomerno oboji šejk.
Na kraju u svetlo braon mleko - dodajte seme čie i ostavite da nabubri oko 15-30 minuta.
Kada seme čie dovoljno nabubri, promešajte piće i služite u prozirnim staklenim čašama, koje pokazuju lepotu svežeg šejka od ovsenog mleka sa čiom i kakaom.
Nežno, zdravo piće, koje će vas zasititi!
Fantastično ukusno!