Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Šejk»Šejk od ovsenog mleka sa čiom i kakaom

Šejk od ovsenog mleka sa čiom i kakaom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Šejk od ovsenog mleka sa čiom i kakaom
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Ovaj šejk će vas izuzetno zasititi, zbog svog sadržaja čie i ovsenih pahuljica i zbog toga je dobra varijanta za doručak ili poslepodnevni obrok"

Potrebni sastojci

  • čia seme - 3 kašike
  • kakao - 1 kašika u prahu (ili brašno od rogača)
  • smeđi šećer - oko 5 kašika, kristal (po ukusu)
  • ovseno mleko
  • ovsene pahuljice - 1 šolja, fine
  • voda - 3 i 1/2 šolje (šolja = 300 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Fine ovsene pahuljice potopite u velikom bokalu ili nekoj drugoj dubokoj posudi u navedenoj količini hladne vode i ostavite ih da nabubre oko 15 minuta.

Zatim ih sameljite pasatorom ili u blenderu, a tečnost procedite kroz veliku cediljku (finu), tako da se ovsene mekinje odvoje i da dobijete fino i nežno domaće ovseno mleko.

Domaćem biljnom mleku po ukusu dodajte kakao u prahu (ili brašno rogača) i smeđi kristalni šećer.

Ponovo sameljite da se šećer istopi i da kakao nije u grudvicama, već da ravnomerno oboji šejk.

Na kraju u svetlo braon mleko - dodajte seme čie i ostavite da nabubri oko 15-30 minuta.

Kada seme čie dovoljno nabubri, promešajte piće i služite u prozirnim staklenim čašama, koje pokazuju lepotu svežeg šejka od ovsenog mleka sa čiom i kakaom.

Nežno, zdravo piće, koje će vas zasititi!

Fantastično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: