Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjskog vrata sa sirom u rerni

Šnicle od svinjskog vrata sa sirom u rerni

NikiNiki
Guru
565853k
Šnicle od svinjskog vrata sa sirom u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Ove šnicle od svinjskog vrata sa sirom ćete prepoznati po aromi i nerazdvojno ćete je pratiti do prvog izvora u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1.500 kg
  • pečurke - 500 g
  • luk - 2 komada
  • beli luk - 5 čenova
  • mocarela - 400 g, sir
  • kačkavalj - za posipanje
  • pivo - 1 šolje
  • so
  • crni biber
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat sečemo na sočne šnicle, začinimo ih solju, crnim biberom i soja sosem, ostavljamo ih u frižideru na 2 sata.

Luk, beli luk i pečurke očistimo, sečemo ih na komadiće i stavljamo ih u tepsiju.

Na njih ređamo šnicle i sipamo pivo, pokrivamo folijom i pečemo na 200°C otprilike sat i po vremena.

Skidamo foliju i stavljamo kolutiće mocarele, izrendani kačkavalj, pečemo dok šnicle od svinjskog vrata sa sirom u rerni ne postanu zlataste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: