Način pripreme
1. Šnicle operite, osušite i utrljajte ih maslinovim uljem, braon šećerom, prstohvatom soli i začinima. Stavite ih u posudu i prelijte ih pivom i limunovim sokom.
2. Posudu umotajte providnom folijom i stavite je u frižider na najmanje 3 sata, a najbolje preko noći. Što više stoje, šnicle će biti mekše i ukusnije.
3. 30 minuta pre pripreme izvadite svinjske vratne šnicle iz frižidera da budu na sobnoj temperaturi, a tada uključite i rernu na 200 stepeni bez ventilatora.
4. Meso izvadite iz marinade i nju bacite, jer je završila svoj posao. Meso je primilo sve ukuse iz nje i postalo je mekano. Izbacite marinadu, jer u njoj je ostala krv iz mesa koja se odvojila.
5. Vratne šnicle poređajte u pleh zbijeno jednu do druge i do zidova pleha, ali da se ne preklapaju. Prelijte ih belim vinom i maslinovim uljem, dodajte malo ljute aleve paprike i još začina, ako želite.
6. Pecite ih u već zagrejanoj rerni oko 1 sat i 10 minuta ili dok ne dobiju prijatnu boju. Pazite da se ne osuše.
7. Gotove šnicle od svinjskog vrata u rerni pospite krupnom morskom solju pre služenja. Ona će dati kontrast laganoj slatkoći koju su šnicle dobile od šećera.
Veoma su mekane i ukusne!
Prijatno!