Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Lepeza od svinjskog vrata sa gaudom

Lepeza od svinjskog vrata sa gaudom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Lepeza od svinjskog vrata sa gaudom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
6
"Kada jedna lepeza ne donosi rashlađenje, već rasplamsava strasti, to je sigurno lepeza od svinjskog vrata sa gaudom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg, vrat, celo parče
  • sir - 200 g, dimljeni ili topljeni sir
  • gauda - 150 g
  • mocarela - 150 g
  • paprike - 2 komada, zelena i crvena
  • paradajz - 1 komad
  • Za marinadu
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • senf - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • soja sos - 1/2 šolje
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • limun - 1/2 soka
  • biber
  • kumin
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo razrere oko 2 cm na mesi, pazeći da ne sečemo do kraja.

U posudi mutimo dobro tečne sastojke za marinadu. Polivamo obilno meso sa svih strada dobijenom smesom. Posle natrljamo takođe sa svih strana začinima. Pokrivamo folijiom i stavljamo u frižider na 24 sata.

Marinirano meso premeštamo u posudu za pečenje koju smo prethodno pokrili aluminijumskom folijom, ostavljajući deo spolja, da možemo posle da uvijemo lepezu.

U svaki razrez stavljamo pod dve kriške topljenog sira, po jednu krišku gaude, po jendu kiršku mocarele, krugove crvene i zelene paprike i krug paradajza. Prelivamo marinadom. Uvijamo dobro gotov rolat sa svih krajeva.

Pečemo na 250 stepeni jedan sat. Nakon toga smanjujemo rernu na 200 stepeni i pečemo još jedan sat.

Nakon toga sklanjamo foliju, prelivamo dobijenim sosom i zapečemo 10-15 minuta, dok se ne stvori prepečena korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: