Način pripreme
1. Zagrejte pavlaku na slaboj vatri i u nju narendajte 150 g bele čokolade. Dodajte maslac, med i liker i mešajte dok ne dobijete glatku i gustu homogenu smesu.
Stavite boju i dobro promešajte. Možete da napravite boju nežno roze ili zasićenije crvenu, kako vam se sviđa.
Napunite u malu najllon kesu ili špric sa nastavkom i stavite u frižider na 2 sata.
2. Preostalih 300 g čokolade narendajte i zagrejte na veoma slaboj vatri dok ne omekša, ali da ne postane previše tečna.
Napunite njom kalupe za bombone za Svetog Valentina koji bi najbolje bilo da su silikonski.
Stavite u zamrzivač da se stegnu sat-dva, u zavisnosti od veličine.
3, Izvadite stvrdnute bombone iz kalupa i ukrasite ih ružičastim ganašem, crtajući srca, ružice ili šta god želi vaša mašta.
Ako ne koristite špric sa specijalnim nastavkom, a napunili ste smesu u kesu, odsecita parčence vrha i tako našpricajte vaš ukras.
4. Stavite u frižider lepe bombone za praznik do trenutka serviranja.
Iznenadite svoju polovinu ovim jednostavnim, ali efektnim bombonama od bele čokolade za Svetog Valentina.