Način pripreme
Zagrejte mleko i podelite na dva dela - u jedan stavite šećer, kvasac i pospite brašnom. Ostavite sa strane da se aktivira.
Umutite jaja, do jedno žumance odvojite za mazanje pogače. Dodate i ostale sastojke i zamesite lepo glatko testo. Ostavite da naraste na toplom, nakon čega delite testo na dva velika dela i jedan manji.
Od jedog velikog delite na dva, razvijete dve kore, izrežete srca koristeći kalup srce i tako imate dve kore srca, jednu namažete maslacem, a drugoj izrežete pet rupica i stavite je na prvu. Kalup namažete uljem i postavite papir za pečenje.
Od drugog većeg dela razvijete koru, mažete je maslacem i uvijete u rolat. Isečete ga na deblje rolne koje poređate na krajeve kalupa. Od manjeg dela testa izrežete krugove i formirate ruže koje stavite u rupice.
Ako vam je ostalo testo možete da napravite više ruža. Ostavite pogaču da naraste, namažete umućenim žumancetom i pospete susamom. Pečete u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 35-40 minuta.