Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa bundevom bez pečenja za Svetog Valentina

Čizkejk sa bundevom bez pečenja za Svetog Valentina

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Čizkejk sa bundevom bez pečenja za Svetog Valentina
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 11
17/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Napravite, ukrasite i servirajte ovaj sjajan čizkejk, uključujući veliku raznovrsnost prirodnih sastojaka koji su izuzetno korisni za vaše telo"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 400 g
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • urme - 6 komada
  • voda - 1 litar
  • keks - 250 g
  • zrnevlje - 1/2 šolje, sa ukusom čokolade
  • maslac - 125 g
  • želatin - 2 komada
  • voda - 160 ml
  • maskarpina - 250 g
  • krem sir - 300 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • za ukras
  • bademi - 12 komada
  • toping od višnje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo bundevu, isečemo na srednje kocke, dodajemo u posudu sa litrom vode i ostavljamo na ringlu da se kuva oko 20 minuta.

Nakon što je gotovo, izbacujemo vodu, a bundevu sipamo u posudu i ostavljamo tako dok se ne ohladi.

Za to vreme izlomimo keks, isečemo na sitno urme i dodajemo zrnevlje sa ukusom čokolade.

Blendiramo sve i u njega dodajemo orahe i istopljeni maslac.

Mešamo dobro i stavljamo na dno prstena, pritiskajući dobro.

Stavljamo u frižider na 30 minuta.

Spremamo želatin, tako što ga prelijemo sa 160 ml hladne vode i ostavljamo da nabubri.

Preostalu bundevu pasiramo i u nju dodajemo šećer u prahu, krem sir i maskarpone.

Sve mešamo dobro dok se ne homogenizuje.

U smesu dodajemo i želatin, koji prethodno stavljamo na paru dok se ne istopi.

Vadimo kalup sa pristenom sa keks smesom i sipamo odozgo bundevinu smesu i stavljamo čizkejk od bundeve u frižider na nekoliko sati.

Nakon što se čizkejk stegne, vadimo i ukrašavamo bademima i topingom od višanja.

Servirajte čizkejk sa bundevom bez pečenja za Svetog Valentina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: