Način pripreme
Oljuštimo bundevu, isečemo na srednje kocke, dodajemo u posudu sa litrom vode i ostavljamo na ringlu da se kuva oko 20 minuta.
Nakon što je gotovo, izbacujemo vodu, a bundevu sipamo u posudu i ostavljamo tako dok se ne ohladi.
Za to vreme izlomimo keks, isečemo na sitno urme i dodajemo zrnevlje sa ukusom čokolade.
Blendiramo sve i u njega dodajemo orahe i istopljeni maslac.
Mešamo dobro i stavljamo na dno prstena, pritiskajući dobro.
Stavljamo u frižider na 30 minuta.
Spremamo želatin, tako što ga prelijemo sa 160 ml hladne vode i ostavljamo da nabubri.
Preostalu bundevu pasiramo i u nju dodajemo šećer u prahu, krem sir i maskarpone.
Sve mešamo dobro dok se ne homogenizuje.
U smesu dodajemo i želatin, koji prethodno stavljamo na paru dok se ne istopi.
Vadimo kalup sa pristenom sa keks smesom i sipamo odozgo bundevinu smesu i stavljamo čizkejk od bundeve u frižider na nekoliko sati.
Nakon što se čizkejk stegne, vadimo i ukrašavamo bademima i topingom od višanja.
Servirajte čizkejk sa bundevom bez pečenja za Svetog Valentina.