Način pripreme
Spremamo meko i elastično testo od nabrojanih sastojaka. Jaja treba da je sa sobne temperature i voda da je mlaka.
Ostavljamo testo da odstoji oko sat (izvan frižidera).
Sečemo očišćene i oljuštene jabuke na kriške i dodajemo im orahe, šećer, vanilu, cimet. Dodajemo sok od limuna i rum. Nadev za štrudlu takođe treba da odstoji 30-40 minuta.
Prezle pomešamo sa vrućim maslacem (oko 60 g) i ostavljamo sa strane.
Razvijamo koru (veoma tanku, skoro prozračnu) pažljivo stavljamo na veliku krpu.
Mažemo koru istopljenim maslacem i posipamo mrvicama prezli i maslacem. U jedan kraj stavljamo nadev po dužini i nakon toga pomoću krpe uvijamo štrudlu u rolat.
Pažljivo prebacujemo u posudu za pečenje namazanu maslacem, najbolje na kuhinjski papir. Odozgo opet mažemo rolat maslacem.
Pečemo bečku štrudlu oko 45-50 minuta na 180-200 stepeni.
Rasečemo gotovu štrudlu nakon što se potpuno ohladi.
Serviramo posutu šećerom u prahu.