Način pripreme
Ako volite avokado ili kombinacije ukusa u gvakamoleu, onda ne može a da vam se na svidi ovaj mus od avokada i korijandera. Toliko je svež i ukusan, da čovek ne može da prestane da ga jede sa prepečenim kriškama ili kao sos za plodove mora i fahitas.
Da bi ste napravili da bude fin i vazdušast najbolje koristite blender, ali i sa ručnim mikserom bi bilo dobro rešenje.
Oljuštite, odstranite košticu avokada, isecite ga i stavite u posudu uređaja.
Narendajte pola kore aromatične limete (samo zeleni deo, pomoću rendea za citruse). Iscedite mu sok ili ga oljuštite savršeno, uključujući kožice. Stavite u avokado.
Dodajte kremasti sir kvark ili ceđeno mleko, listove korijandera divlji luk, beli luk, biber i so.
Uključite da se sve samelje dok ne bude glatko i da se dobije vazdušasta pašteta od povrća.
Servirajte dobro ohlađen i svež gotov mus od avokada.
Prijatno!