bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Španska Tortilja»Tortilja od krompira i luka

Tortilja od krompira i luka

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
4801247
Tortilja od krompira i luka
16/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Nije strašno, gladni ljudi, ručak će biti gotov za ne više od pola sata"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 6 komada
  • ulje - 300 ml
  • so
  • biber
  • paradajz - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ulje se zagreva u tiganju sa nelepljivim dnom. Stavljaju se luk i krompir, oljušteni i isečeni na tanke krugove, promešaju se, posole se blago, pokrivaju se poklopcem i ostavljaju se na tihoj vatri 20 minuta.

Ocede se dobro od masnoće. U tiganj se stavlja kašika masnoće. Preostalo ulje može da se koristi za kuvanje.

Jaja se umut ei pomešaju sa kormpirom i lukom. Začinjavaju se solju i biberom.

U dobro zagrejan tiganj se sipa smesa sa jajima i krompirom i prži se pet minuta na srednje jakoj vatri. Okreće se omlet od krompira u veliki tanjir i vraća se nazad u tiganj da se zaprži i sa druge strane pet minuta.

Tortilja se servira isečena na parčiće sa svežim paradajzom.

Tortilja od luka i krompira - klasika iz italijanske kuhinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: