Tortilja od krompira i luka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
759
903
16/04/2021
"Nije strašno, gladni ljudi, ručak će biti gotov za ne više od pola sata"
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano236
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 6 komada
  • ulje - 300 ml
  • so
  • biber
  • paradajz - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ulje se zagreva u tiganju sa nelepljivim dnom. Stavljaju se luk i krompir, oljušteni i isečeni na tanke krugove, promešaju se, posole se blago, pokrivaju se poklopcem i ostavljaju se na tihoj vatri 20 minuta.

Ocede se dobro od masnoće. U tiganj se stavlja kašika masnoće. Preostalo ulje može da se koristi za kuvanje.

Jaja se umut ei pomešaju sa kormpirom i lukom. Začinjavaju se solju i biberom.

U dobro zagrejan tiganj se sipa smesa sa jajima i krompirom i prži se pet minuta na srednje jakoj vatri. Okreće se omlet od krompira u veliki tanjir i vraća se nazad u tiganj da se zaprži i sa druge strane pet minuta.

Tortilja se servira isečena na parčiće sa svežim paradajzom.

Tortilja od luka i krompira - klasika iz italijanske kuhinje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar