Način pripreme
Jaja i kristal šećer umutite mikserom u sipkavi krem.
Ddodajte istopljeni i ohlađeni maslac i izmešajte. Prosejte brašno i dodajte prstohvat soli i prašak za pecivo, dodajte ih u smesu od jaja, izmešajte.
Dodajte kiselo mleko, izmešajte i umesite meko testo koje se ne lepi za prste.
Testo za krofnice stavite u najlonsku kesicu i stavite u frižider na 30 minuta.
Nakon čega od testa oblikujte male loptice koje pritiskate između dlanova da se spljeskaju.
Prstima napravite rupu u sredini svake lopte i ostavite tako na nabrašnjenoj radnoj površini na 5-15 minuta ili dok se ne zagreje ulje.
U šerpu sipajte više ulja tako da prilikom prženja krofnice plivaju.
Zagrejte ulje na slaboj vatri i pržite (ne biše od 3-4 slatkih krofnica odjednom) dok se ne dobije slatkasto smeđa boja sa obe strane.
Gotove klasične krofnice poređajte na papirni ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.
Kada se krofnice ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
Mekane, slatke i veona ukusne jednostavne krofnice sa šećerom u prahu!