Način pripreme
U metalnoj posudi ugrejte vodu i mleko, dodajte šećer i rastvorite kvasac unutra.
Posebno prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo, so i promešajte. Napravite udubljenje i u njega stavite umućena jaja i smesu sa kvascem. Mešajte spatulom dok se dobro ne pomešaju i dok ne dobijete gustu smesu. Ostavite smesu na oko 30 minuta da odstoji, kad nadođe ponovo promešajte.
Na tihoj vatri ugrejte ulje u uskoj i dubokoj posudi, kad počne da miriše na ugrejano ulje, počnite sa prženjem krofnica.
Potopite kašiku u ulje, posle uzmite loptu od testa, stavite je u ugrejano ulje, i tako uradite sa celim testom.
Pržite onoliko, koliko može da stane u tiganj (ja sam pržila po 5 komada odjednom).
Pržite sa obe strane dok ne dobiju lepu boju, izvadite ih rešetkastom kašikom i poređajte na ubrus.
Kad se ocedi višak ulja, poređajte ih na tanjir, pospite šećerom u prahu ili servirajte sa omiljenim slatkom. Brze i veoma ukusne krofnice.