Način pripreme
U veliku posudu se stavljaju sitan sir i krem sir. Razbija se jaje.
Meša se dok se ne dobije homogena smesa. U zavisnosti od slanoće sitnog sira dodaje se malo soli.
Masline se čiste i sitno se iseckaju. Dodaju se u smesu i ponovo se meša. Testo se širi.
Seče se na 2 dela kroz sredinu po dužini. Priprema se tepsija sa papirom za pečenje i blago se podmazuje.
Smesa se deli na 2 jednaka dela. Jedna polovina se premazuje polovinom smese. Kraj po dužini testa se premazuje vodom da se ne bi zalepilo i da se dobro zatvori slani keks.
Uvija se u rolat od lisnatog testa. Rolat se seče na kriške debljine otprilike 1 cm. Ređaju se u tepsiju tako što se ostavlja dovoljno prostora između njih, zato što lisnato testo raste prilikom pečenja.
U srednji deo krekera se posipa makovim semenom. Isto se ponavlja i sa ostalim delom proizvoda.
Kada je sav slani keks od lisnatog testa gotov, peče se dok ne bude gotov.