Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Slani keks sa bugarskim lukom

Slani keks sa bugarskim lukom

Slani keks sa bugarskim lukom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Neka vam je slatko sa mojim slanim keksom sa bugarskim lukom - bez brašna je i brine se o vašem tankom struku"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 100 g
  • sir - 100 g
  • belanca - 2 komada
  • bugarski luk - 2 kašičice
  • majčina dušica - 2 kašičice
  • mlaka voda - 1/4 šolje
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovsene pahuljice se samelju u brašno. U njih se dodaju svi ostali sastojci.

Sve se veoma dobro izmeša.

Tepsija rerne se oblaže papirom za pečenje i podmazuje se uljem.

Od smese se prave loptice i navlažnjenim rukama se spljeskaju.

Ređaju se u tepsiju i mogu da se pospu semenkama.

Jednostavan slani keks se peče u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne bude gotov.

Slani keks možete poslužiti sa čašom joguta ili komadom sira.

Neka vam je slatko sa mojim slanim keksom sa bugarskim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: