Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Džigerice sa mnogo povrća i maslaca

Džigerice sa mnogo povrća i maslaca

Džigerice sa mnogo povrća i maslaca
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Uvek govorimo da su džigerice sa maslacem najukusnije meze uz pivo"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • šargarepe - 1 komad
  • pileće džigerice - 300 g
  • ljute papričice - 1 komad
  • kravlji maslac - kockica
  • paprika - po 1/2 komada, žuta, zelena i crvena
  • čubar
  • so
  • crni biber
  • pečurke - 6 komada
  • soja sos - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice dobro operite, očistite i sitno ih iseckajte. Stavite ih u šerpu sa vodom da ih pokrije. Ostavite da provru.

Nakon toga bacite vodu, isperite džigerice i ostavite ih sa strane. Pečurke ogulite i iseckajte na kriškice.

Istopite maslac, dodavajući 1 supenu kašiku ulja. Propržite pečurke i ostavite ih sa strane. U isti taj tiganj sipajte šargarepe i paprike iseckane na trake. Propržite dok ne omeknu.

Vratite unutra luk, džigerice i pečurke. Džigerice začinite lukom, crnim biberom, solju, čubarom i ljutim paprikama.

Pržite odk ne budu gotove. Malo pre nego što džigerice sa mnogo povrća i maslaca budu gotove, sipajte soja sos. Kuvajte još 5 minutica.

Kada je gotovo, ostavite da se ohladi i uživajte u sjajnom mezetu uz pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: