Način pripreme
Batake od pileta operemo i od njih odvajamo višak masnoće. Nakon toga skuvajte 45-60 minuta u vodi sa 2 kockice bujona od povrća i mnogo sitno iseckan ili izrendan beli luk i luk.
Za to vreme preostalo povrće isecite na jednake kockice. Kad se meso skuva, izvadite i odvojite od kostiju. Za to vreme dodajte isečeno povrće u bujon i ostavite da provri.
Dodajte isečemo meso u supu i dodajte šaku fide.
Ostavite pileću supu da se krčka do željenog nivoa i posolite po ukusu, pobiberite i dodajte soja sos. Po želji možete dodati ljuspice čilija, a supu možete zgusnuti sa kiselim mlekom i malo jajeta.
Tokom zime volim da dodam nekoliko krišaka đumbira u supu u početku kuvanja, da sprečim prehlade.
Ukusna pileća supa sa mnogo povrća, dopašće se i deci i vama.