Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Posna musaka sa mnogo povrća

Posna musaka sa mnogo povrća

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
1303377241
Posna musaka sa mnogo povrća
Fotografije: AneliaStefanova
1 / 7
03/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ukusna musaka sa mnogo povrća - baš kakvu je volimo!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • tikvica - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • sveža paprika - 1 komad
  • bob - pasulj, 1 šaka, zrna
  • sladak kukuruz - 1 šaka
  • crni luk - 1 glavica
  • brokoli - 250 g
  • karfiol - 250 g
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 30 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 ravna kašika
  • biber - 1 prstohvat
  • anis - 1 prstohvat
  • korijander - 1 prstohvat
  • kumin - 1 prstohvat
  • đumbir - 1 prstohvat
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • Za preliv
  • kiselo mleko - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • mladi beli luk - 1 struk
  • mirođija - 3 struka
  • hlebna soda - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i sečemo na kolutove.

Na isti način isečemo tikvice i šargarepe.

Papriku i luk sečemo na sitno.

Brokoli i karfiol podelimo na ružice.

Stavljamo tako pripremljeno povrće u odgovarajuću posudu za pečenje, u nju dodajemo bob i kukuruz. Začinjavamo sve začinima, brašnom i uljem.

Prelivamo musaku vodom, tako da se prekrije povrće.

Pečemo u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok se povrće ne skuva i voda ne uvri.

Za preliv razbijamo jaja i u njih dodajemo usitnjen beli luk i mirođiju.

Mutimo dobro viljuškom i dodajemo kiselo mleko plus sodu za hleb.

Dobijenom smesom prelivamo musaku.

Kada uvri voda musake od povrća, zapečemo na gornjem grejaču.

Dobija se super ukusna posna musaka sa mnogo povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: