Način pripreme
Operemo povrće. Ljuštimo šargarepu i tikvicu i sečemo na tanke lente ili ih narendamo na krupno rende. Očistimo paprike i isečemo na lente. Isečemo na sitno mladi luk i beli luk.
Stavljamo malo maslinovog ulja u tiganj i stavljamo ga na ringlu. Kada se masnoća zagreje stavljamo povrće i malo soli i dinstamo 5 minuta.
Kada je gotovo sklanjamo tiganj sa ringle i podelimo povrće na 8 jednakih delova.
Isečemo kore za pitu na pola (umesto kora za pitu možemo da koristimo pirinčane kore). Namažemo sa malo masnoće svaku koru.
Stavljamo u jedan kraj kore povrće i uvijamo u rolat.
Poređamo rolnice u namazanu posudu za pečenje i mažemo ih istopljenim maslacem.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne postanu zalataste (10-15 minuta).
Pravmo sos od jednog pakovanja majoneza, 2-3 kašike kiselog mleka, narendane kore limete i čena belog luka isečenog na sitno.
Prolećne rolnice mogu da se serviraju tople ili hladne sa sosom od majoneza i mleka.